Dave Matthews Band op Pinkpop ’07

Een vijftal jaren geleden zakten we met een troepje zeikerds bijeen onder het mom van ‘A boys weekend out’ voor het eerst af naar het Nederlandse Landgraaf. Het begin van een nieuwe traditie zo zou later blijken want sindsdien werd er geen enkel jaar meer overgeslagen. Integendeel het troepje zeikers werd een bende zeikerds en het Pinksterweekend wordt bij een meerderheid -ongeacht het programma- steevast opgenomen in de verlofkalender. Vandaag, een dagje voor de officiële persconferentie, lekt het grootste deel van de line-up voor dit jaar. Naast enkele leuke namen als Iggy & The Stooges, Smashing Pumpkins, Maximo Park, Gogol Bordello, Wolfmother en Juliette & The Licks verwelkomt Jan Smeets ook Dave Matthews Band. Tickets voor zijn AB-doortocht heb ik, omwille van werkaangelegenheden, niet kunnen bemachtigen. Achtentwintig mei wordt dus een mooie second chance! 

Dave Matthews Band

We keren terug naar het gezegende jaar 1991: zanger/gitarist Dave Matthews neemt enkele jazz-muzikanten uit zijn stad Charlottesville (Virginia) onder de arm om een eigenhandig geschreven demo op te nemen. Het was blijkbaar bijzonder fijn in de studio, want de heren besluiten samen verder te gaan spelen: Dave Matthews Band is geboren. In geen tijd behalen ze een local-heroes-status met een bijzonder stevige live-reputatie. Dit resulteert in hun eerste officiële album: ‘Remember Two Things’, live opgenomen in de zomer van 1993.

Een jaartje later tekenen ze bij RCA-records en spelen op dat label van 1994 tot 2005 een zestal studioplaten bijeen. Wat goed blijkt voor zo’n 60 miljoen verkochte schijfjes in de States en een Grammy voor ‘best male rock vocal preformance’ in 2003 met het nummer ‘Gravedigger’. Amerika valt massaal voor de band en vrijwel elke single-release leidt tot een notering in de hit-parades.
Naast zijn uitermate drukke muzikale bezigheden wordt Dave in 2004 één van de drijvende krachten achter ‘The Vote For Change Tour’. Bands als Pearl Jam, REM, Ben Harper & The Innocent Criminals, Bruce Springsteen & The E Street Band treden samen op om de Amerikaanse mensheid te overtuigen anders te gaan stemmen tijdens de presidentsverkiezingen.

Of hij nu solo speelt of met band: vuurwerk gegarandeerd! Dave Matthews Band: binnenkort zo groot in Europa als in thuisland Amerika?

Pinkpop 2007, waar nog zo’n vijf bands aan toegevoegd moeten worden 

Maandag 28 mei:
– Smashing Pumpkins
– Linkin Park
– Arctic Monkeys
– Scissor Sisters
– Wolfmother
– The Fratellis
– Evanescence
– Dave Matthews Band
– Korn
– Stone Sour
– 30 Seconds To Mars
– The Kooks
– The Magic Numbers
– Macy Gray
– Maria Mena

Zondag 27 mei:
– Muse
– Snow Patrol
– Iggy & the Stooges
– Razorlight
– Gabriel Rios
– Lostprophets
– Ilse Delange
– Gogol Bordello
– Ozark Henry
– Amy Winehouse
– Maximo Park
– Paolo Nutini
– Goose

Zaterdag 26 mei:
– Marilyn Manson
– Within Temptation
– Juliette & The Licks
– Wir Sind Helden
– Good Charlotte
– C-mon & Kypski
– Stevie Ann
– Viberider

Check it out:

http://www.myspace.com/davematthewsband

http://www.pinkpop.nl

Advertenties

4 Responses to Dave Matthews Band op Pinkpop ’07

 1. RoenHetZwoen schreef:

  Zijt ge der nu mee aan’t zeveren of meent ge dit serieus 😛

 2. kevinv schreef:

  Maar Roen toch … 🙂

  Hetgeen ik meen is dat ik elk jaar naar Pinkpop ga, en dat het daar verdomd amusant is moet ik daar uiteraard ook aan toevoegen 🙂

  Muzikaal moet er toegegeven worden dat het niet bepaald altijd even hoogstaand is, waarvan bovenstaand programma alweer een bewijs is. Vorig jaar echter wel genoten van The Flaming Lips, Morrissey en een verbazend sterke David Gray!

 3. […] Kevin heeft mooi beeldmateriaal. Posted in Uncategorized | […]

 4. […] Dave Matthews Band op Pinkpop ‘07 « debonair We keren terug naar het gezegende jaar 1991: zanger/gitarist Dave Matthews neemt enkele jazz-muzikanten uit zijn stad Charlottesville (Virginia) onder de arm om een eigenhandig geschreven demo op te nemen. Het was blijkbaar bijzonder fijn in de studio, want de heren besluiten samen verder te gaan spelen: Dave Matthews Band is geboren. In geen tijd behalen ze een local-heroes-status met een bijzonder stevige live-reputatie. Dit resulteert in hun eerste officiële album: ‘Remember Two Things’, live opgenomen in de zomer van 1993. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: